BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 28, 2009




Apa yang paling utama mind set yang betul.Tu la permulaannya.Zaman sekarang ni macam-macam cara nak jadi KAYA ada,nak jadi JUTAWAN ada,nak tidur atas DUIT pun ada....Tapi kene hati-hati.Yang kelakar tu,cara-cara nak jadi miskin pun ada.Silap langkah,silap buat keputusan,sekelip mata boleh jadi papa kedana..Ha.....ni lah yang kita takutkan.Sebab tu hati-hatilah memilih.Selain dari skim cepat kaya,banyak sangat program untuk kita buat duit kt luar sana.Labur sana,dapat sini....Labur itu dapat ini...kadang kene gaya dapat pulangan dan silap langkah haprak pun takde..

Macam mana nak start PROGRAM nie?
Pertama sekali fikiran kita..Kita kene betulkan dulu fikiran kita supaya kita sentiasa positif.Sebab tu dalam ini nanti saya akan tekankan betapa kita MESTI berfikiran POSITIF dan hasilnya akan jadi POSITIF juga la...Dan kalau kita berfikiran NEGETIF,negetif lah jadinya..Apa yang jadi pada kita bari ni,kejayaan kita hari ni,tahap kita hari ni apa yang kita lakukan pada diri kita hari ni adalah berpunca dari fikiran kita..Negetif atau Positif..Dan fikiran kita juga dalam sesaat boleh tukar jadi negetif atau positif.So ktia perlu melawan nafsu dan godaan syaitan supaya kita sentiasa bersikap positif dan mind set yang betul.Kalau ada mind set yang positif umpama dah ada kompas,dah ada hala tuju dah..So kalau nak jadi JUTAWAN,kompom bolehhh...
Dah ada mind set dan fikiran yang positif lepas tu baru la boleh cerita kita nak buat ape..Nak berniaga ke,nak jadi usahawan berjaya ke dan kalau mind set tak betul,hati kita tak betul,fikiran kita tak betul,ape pun tak leh jadi...BETUL TAK??Sia-sia je kita bercakap..Sia-sia je kalau pasang impian setinggi gunung,tapi berfikiran negetif,setkan dalam minda anda ape yang anda mahukan dalam hidup ni..Kemudian barulah anda nampak apa lagi kekurangan yang anda patut tambah,patut perbaiki untuk capaikan apa yang anda sendiri impikan...
Kalau dalam kepala pun tak sure nak jadi apa,nak buat apa anda takkan bersungguh-sungguh untuk buat sesuatu dan adan hanya akan berada dibelakang je la sampai bila-bila.Sebab tu buat tu tak kena,buat ni tak kena...Dah cuba yang ni pun tak menjadi..Esok lusa tukar impian lain pulakk..Gagal jeee,fikir yang lain pulakkk..Haiiiyooo......Sampai bila nak bertukar impian???macam tukar baju..Orang lain dah bertingkat-tingkat mendaki,dah nak sampai ke puncak,adna jangan kata baru nak mula bertatih,bergerak pun belum lagi..!!Hishhhh......camne nak berjaya niee???Bila dah ada mind set yang betul,Perkhhh.......senang sangat nak berjaya tuuu.....Peratusan nak berjaya tu dah ada 80%..

0 comments: