BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 9, 2009

Fail yang ada dalam minda seorang Jutawan


Minda kita ibarat sebuah fail kabinet yang menyimpan berbilion-bilion maklumat tentang pengalaman, kenangan, ingatan, ilmu, suka duka marah atau senang cerita perasaan.

Setiap Fail akan respond terhadap setiap benda dengan kelajuan Nano. Contohnya bila terjumpa satu peluang, Fail yang tersimpan dalam minda kita akan respond tentang duit. Apa yang terjadi oleh keadaan kewangan anda adalah bergantung pada fail yang menyimpan tentang maklumat duit.

Apa yang anda fikir betul, itulah yang akan terjadi dan tak semestinya fikiran anda boleh jadikan anda berjaya. Contohnya bila anda jalan-jalan ke shopping kompleks dan anda jumpa satu handfon yang memang murah. Biasa harrganya mahal rm200 tapi anda fikir jika anda beli sekarang anda dapat jimat RM200. Apa yang minda anda fikir ialah anda betul dan tak semestinya akan membuatkan anda seorang yang berjaya dan kaya.

Lagi teruk kalau anda belanja guna kredit kad. Minda anda cuma bagitahu yang anda boleh jimat RM200 dan anda fikir itu adalah keputusan yang tepat. Wahai kawan…cuba tengok keadaan anda sekarang, adakah anda dah kaya atau berjaya??

Sepatutnya kalau anda masih belanja guna kad kredit minda anda sampaikan, anda sekarang masih berhutang, jangan belanja lagi. Tapi fail itu tidak ada dalam minda anda.

Bayangkan jika anda mempunyai pemikiran biasa seorang Jutawan. Jika anda Donald Trump, pemikiran biasa anda akan hasilkan kekayaan bilion, bukan juta. Saya dapat tahu kalau donald trump ada satu juta dalam akaun bank dia nak bunuh diri sebab keadaan dia ada sejuta sama macam dah jadi papa kedana.

Saya ada jiran seorang cina yang nak terjun flat singapura sebab dah jatuh miskin dan tak ada duit. Saya dapat tahu isteri dan anaknya nak tinggalkan dia sebab dia dah jatuh. Tapi sebenarnya dia masih ada $200,000 dalam akaun bank!

Ada duit banyak tu pun nak bunuh diri….dia ni dulu memang kaya. dalam bank ada ratus juta dan keluarganya ada kilang di singapura. Bila dia ada ratus ribu bagi dia dah jadi papa kedana…kalau kita ada rm200ribu berlagak dah macam jutawan…hahaha…tak payah ratus ribu, ada RM2 pun boleh senyum jalan-jalan kompleks.

Sebab itu orang kaya fikir lain dari orang sederhana atau orang miskin.Mereka fikir lain pasal duit, kekayaan, diri mereka dan orang lain. Dalam blog ini, saya nak kongsi 17 fail minda orang kaya supaya anda boleh pilih sama ada anda nak mempunyai minda kaya atau minda miskin.

Bila anda dah ada minda kaya ini, tentu sekali hidup anda akan jadi lebih berjaya dan capai kebebasan kewangan atau duit yang berlimpah-limpah.

Tuesday, August 25, 2009

berubah demi masa depan keluarga anda...

Salam

Beberapa orang sahabat baik saya selalu bertanya mengapa saya bersusah payah
buat bisnes e-networking, mengapa tidak buat sahaja bisnes biasa seperti kedai
makan atau perkhidmatan.

Atau mengapa tidak teruskan sahaja bekerja sebagai pekerja makangaji
(KILANG) selepas penat belajar diluar negara sampai pencen dan tak
perlu pening kepala.

Bagi saya jawapannya cukup ringkas: kerana bisnes E-NETWORKING...

* lebih menarik
* lebih senang
* lebih murah
* lebih menguntungkan
* lebih masa terluang

Biar saya jelaskan...

*1) Dengan bisnes anda e-networking anda bebas 'bekerja' tanpa mengira tempat. Samada
di Starbucks, Cybercafe, Kolej atau dirumah sahaja. Dibandingkan dengan bisnes
biasa harus dibuat di pejabat, kilang, kedai atau tempat yang ditentukan.
Sebab tu setiap pagi, kita biasa tersangkut kena trafik jam sebab semua mesti
menuju ke destinasi masing-masing untuk bekerja. Pejabat saya, hanya beberapa
tapak pergi ke bilik bawah ;)

*2) Bisnes e-networking juga jauh lebih senang, hanya perlu duduk dan tekan keyboard
dan klik mouse, semuanya settle dan sambil minum nescafe panas dan tengok DVD.
Manakala, sahabat-sahabat saya terpaksa pergi jumpa pelanggan, meeting, buat
ujikaji di makmal, buat laporan dan kena sembur dengan boss kalau salah. Memang
tiada masa untuk lepak apatah lagi nak tengok DVD.

*3) Bisnes e-networking jauh lebih mudah daripada bisnes biasa. sahabat saya pernah
mengajak saya membuka kopitiam disebuah pasaraya. Modal diperlukan RM100,000!!
Dengan bisnes e-networking anda hanya perlukan panduan, dengan modal tidak sampai RM5000 dan banyak projek bisnes boleh dibuat.

*4) Bisnes e-networking boleh untung besar!Ahli yang buat
RM80,000 dalam masa beberapa bulan, Akmar surirumah yang buat RM40,000 dirumah.
Saya sendiri menjana pendapatan gaji sebulan dalam tempoh sehari sahaja dengan
bisnes e-networking Kerja sehari online = Pendapatan sebulan kerja makan gaji! Yahooo..

*5) Banyak masa terluang untuk bersama keluarga, shopping, bersantai di pantai.
Dengan bisnes biasa, anda perlu habiskan tidak kurang 10 jam di pejabat atau kedai.
Doktor yang gaji 5 angka juga terpaksa makan tengahari jam 3 petang sebab pelanggan
yang ramai menunggu. Dengan bisnes online semuanya automatik!

Dan jika anda juga bertanya mengapa saya berhenti kerja dan buat bisnes e-networking,
diatas adalah jawapannya.

Anda bila lagi???


Demi Kejayaan Anda,

" wow memang luar biasa hebat!

Saya ucapkan tahniah dan terima kasih yang tidak terhingga pada
rakan2 atas pemberian komitmen yang tidak disangka-sangka.

ANDA DAH BACA SAYA HARAP ANDA ,BERUBAH DEMI MASA DEPAN DAN KELUARGA

UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA DAFTAR DISINI

Thursday, August 20, 2009

KALAU AKU DAH KAYA...

Kalau aku dah kaya,aku tetap akan buat sebab adik beradik aku masih lagi miskin,kalau adik beradik aku dah kaya,aku tetap akan buat sebab saudara mara aku ramai yang masih misikin..kalau saudara mara aku dah kaya..aku tetap akan buat sebab jiran-jiran aku ada yang miskin dan ada yang memerlukan orang yang macam aku untuk mereka teruskan hidup..

Untuk anda dan mereka-mereka yang berkemampuan,Saya menyeru kepada anda marilah sama-sama mencipta satu keadaan dimana dengan kekayaan dan kemampuan yang kita miliki dapat membantu mereka yang kurang berkemampuan untuk mereka merasa nikmat kehidupan ini.......

maelionaire.blogspot.com 0183777939

sebab ramai gagal dalam MLM




Jika tanya sekarang masih boleh buat MLM jawapannya ialah BOLEH !!

Kenapa Boleh?

Setakat ni di Malaysia, jumlah keseluruhan penggiat MLM (campurkan semua sekali syarikat MLM) hanya 16.7% sahaja daripada jumlah penduduk Malaysia. Maksudnya lebih dari 80% yang belum jalankan perniagaan MLM.

Potensi industri yang memberi Hasil Cukai kepada kerajaan sebanyak RM3 Billion pada tahun 2007 (sumber daripada penilaian LHDN) dan ia terus berkembang.

Walaupun banyak persaingan dalam industri MLM sekarang ni tetapi ia masih boleh dijalankan asalkan tahu bagaimana nak pilih MLM yang kukuh dan betul.

Ramai orang yang diberhentikan kerja beralih ke industri MLM. Kenapa jadik begini? kerana kos permulaan rendah dan cara pelaksanaannya tidak memerlukan teknikal tinggi dan hanya perlu kerja kuat sahaja.

Ramai yang dah serik buat MLM diluar sana tapi jika difikirkan ada ke orang nak join lagi…alamtnya, orang lain akan join dengan orang lain la…bukan dengan anda.

Pengalaman saya masa saya dah lama tak buat direct sponsoring, suatu ketika terdetik dalam hati saya, saya nak recruit ahli baru. Saya mohon pada Tuhan untuk perkenankan permintaan saya. Lupa nak cakap….waktu tu saya tengah kering kontang tak ada duit langsung.

Hari sebelumnya saya menebalkan muka ke kedai “Cash and Carry” untuk menggadai alat senaman perut saya berjenama OSSIM. Yang boringnya, kedai tu tak terima sebab barang tu susah nak laku. Kalau dia nak ambik pun dia nak bayar RM17.

Banyak cantek diaorang nak RM17…aku beli dulu RM900. Last-last tak jadi jual. Aku buat kerja macam biasa, bagiedaran Fliers. Dan aku terfikir. Kalau ada orang join dengan aku jadi ahli baru, aku nak hadiahkan Alat Ossim tu…hahaha. Datang idea spontan tu.

Ditakdirkan pada petang tu, aku dapat panggilan daripada seorang Pakcik …dalam keadaan marah-marah. Dia marah sebab dia dapat jenis Fliers macam yang aku bagi tu banyak sangat.

Dia nak jumpa aku. Aku tak ada rasa mengharap sangatlah bila jumpa dia. Aku ajak jumpa pagi esok, jam 8 pagi untuk bersarapan sambil cerita bisnes.

Esok nya seperti yang dah dijanjikan, aku jumpa dia. Aku tersilap fikir….bukan pakcik tapi atok rupanya…umur dia dah 83 tahun!

Atok tu jalan pun kaki mengeletar-letar….dalam hati aku cakap aduhai….nasib la aku nak kena layan atok ni….tapi dah janji ajak sarapan, aku bawak dia ke kedai mamak…dalam hati aku fikir, mandi la aku kali ni…bila la nak dapat sale kalau sibuk layan orang yang tak boleh bagi aku produktif.

Aku tukar niat, hanya nak luang kan masa bersama prospek atok aku dan breakfast bersama. Lagipun aku tak ada apa-apa nak buat pagi tu.

Masa duduk sarapan, tak ada cerita bisnes langsung. Cerita pasal diri atok tu je…macam aku interview dia pulak…rupa-rupanya dia dulu askar. sekarang duduk dengan anak-anak dan cucu.

Tengok jam nak pukul 10, aku nak ajak atok tu beredar. Tiba-tiba dia tanya aku, nak bayar duit ahli macam mana?

Masya-Allah…atok tu bawak RM12,000 dalam poket seluar dia…tapi dia tak bayarlah RM12,000 tu….

Dia bayar pakej platinum dengan aku…on the spot bayar…tak ada cerita bisnes tapi mungkin kuasa Tuhan nak jadikan pagi tu rezeki aku..Alhamdulillah..

Mesti ada orang cakap tak guna betul aku ni ambik duit orang tua….

Maaf ye…aku tak paksa dia join dan aku tunaikan apa yang aku janjikan iaitu tolong dia untuk capai hajat dia iaitu nak buat tabung ahli keluarga melalui perniagaan ni dan dia boleh gunakan produk-produk.

Kalau kena dekat member aku yang hati serbia, dah banyak dah duit pakcik-pakcik yang simpan dalam tabung haji nak pergi tanah suci di sapu habis paksa masuk skim pelaburan tak ada lesen. Tu lagi teruk satu benda pakcik-pakcik tu tak dapat.

Jadi hari tu rezeki aku boleh kata mashuk lah. Aku bersyukur sangat-sangat sebab disaat aku tengah putus duit, Tuhan bagi talian hayat.

Jadi, kalau kita fikir masih boleh buat lagi ke MLM? Terpulang pada anda…kalau tak buat, orang lain yang dapat. Macam orang jual TV…hari ni, semua rumah dah ada TV tapi kenapa masih ada orang jual TV?

sekarang masih boleh buat MLM??




Jika tanya sekarang masih boleh buat MLM jawapannya ialah BOLEH !!

Kenapa Boleh?

Setakat ni di Malaysia, jumlah keseluruhan penggiat MLM (campurkan semua sekali syarikat MLM) hanya 16.7% sahaja daripada jumlah penduduk Malaysia. Maksudnya lebih dari 80% yang belum jalankan perniagaan MLM.

Potensi industri yang memberi Hasil Cukai kepada kerajaan sebanyak RM3 Billion pada tahun 2007 (sumber daripada penilaian LHDN) dan ia terus berkembang.

Walaupun banyak persaingan dalam industri MLM sekarang ni tetapi ia masih boleh dijalankan asalkan tahu bagaimana nak pilih MLM yang kukuh dan betul.

Ramai orang yang diberhentikan kerja beralih ke industri MLM. Kenapa jadik begini? kerana kos permulaan rendah dan cara pelaksanaannya tidak memerlukan teknikal tinggi dan hanya perlu kerja kuat sahaja.

Ramai yang dah serik buat MLM diluar sana tapi jika difikirkan ada ke orang nak join lagi…alamtnya, orang lain akan join dengan orang lain la…bukan dengan anda.

Pengalaman saya masa saya dah lama tak buat direct sponsoring, suatu ketika terdetik dalam hati saya, saya nak recruit ahli baru. Saya mohon pada Tuhan untuk perkenankan permintaan saya. Lupa nak cakap….waktu tu saya tengah kering kontang tak ada duit langsung.

Hari sebelumnya saya menebalkan muka ke kedai “Cash and Carry” untuk menggadai alat senaman perut saya berjenama OSSIM. Yang boringnya, kedai tu tak terima sebab barang tu susah nak laku. Kalau dia nak ambik pun dia nak bayar RM17.

Banyak cantek diaorang nak RM17…aku beli dulu RM900. Last-last tak jadi jual. Aku buat kerja macam biasa, bagiedaran Fliers. Dan aku terfikir. Kalau ada orang join dengan aku jadi ahli baru, aku nak hadiahkan Alat Ossim tu…hahaha. Datang idea spontan tu.

Ditakdirkan pada petang tu, aku dapat panggilan daripada seorang Pakcik …dalam keadaan marah-marah. Dia marah sebab dia dapat jenis Fliers macam yang aku bagi tu banyak sangat.

Dia nak jumpa aku. Aku tak ada rasa mengharap sangatlah bila jumpa dia. Aku ajak jumpa pagi esok, jam 8 pagi untuk bersarapan sambil cerita bisnes.

Esok nya seperti yang dah dijanjikan, aku jumpa dia. Aku tersilap fikir….bukan pakcik tapi atok rupanya…umur dia dah 83 tahun!

Atok tu jalan pun kaki mengeletar-letar….dalam hati aku cakap aduhai….nasib la aku nak kena layan atok ni….tapi dah janji ajak sarapan, aku bawak dia ke kedai mamak…dalam hati aku fikir, mandi la aku kali ni…bila la nak dapat sale kalau sibuk layan orang yang tak boleh bagi aku produktif.

Aku tukar niat, hanya nak luang kan masa bersama prospek atok aku dan breakfast bersama. Lagipun aku tak ada apa-apa nak buat pagi tu.

Masa duduk sarapan, tak ada cerita bisnes langsung. Cerita pasal diri atok tu je…macam aku interview dia pulak…rupa-rupanya dia dulu askar. sekarang duduk dengan anak-anak dan cucu.

Tengok jam nak pukul 10, aku nak ajak atok tu beredar. Tiba-tiba dia tanya aku, nak bayar duit ahli macam mana?

Masya-Allah…atok tu bawak RM12,000 dalam poket seluar dia…tapi dia tak bayarlah RM12,000 tu….

Dia bayar pakej platinum dengan aku…on the spot bayar…tak ada cerita bisnes tapi mungkin kuasa Tuhan nak jadikan pagi tu rezeki aku..Alhamdulillah..

Mesti ada orang cakap tak guna betul aku ni ambik duit orang tua….

Maaf ye…aku tak paksa dia join dan aku tunaikan apa yang aku janjikan iaitu tolong dia untuk capai hajat dia iaitu nak buat tabung ahli keluarga melalui perniagaan ni dan dia boleh gunakan produk-produk.

Kalau kena dekat member aku yang hati serbia, dah banyak dah duit pakcik-pakcik yang simpan dalam tabung haji nak pergi tanah suci di sapu habis paksa masuk skim pelaburan tak ada lesen. Tu lagi teruk satu benda pakcik-pakcik tu tak dapat.

Jadi hari tu rezeki aku boleh kata mashuk lah. Aku bersyukur sangat-sangat sebab disaat aku tengah putus duit, Tuhan bagi talian hayat.

Jadi, kalau kita fikir masih boleh buat lagi ke MLM? Terpulang pada anda…kalau tak buat, orang lain yang dapat. Macam orang jual TV…hari ni, semua rumah dah ada TV tapi kenapa masih ada orang jual TV?

Handling Objections



Ada 101 Alasan ( atau dikenali objenction) yang boleh diambil idea untuk menangani apabila berjumpa dengan Prospek.

1) Saya tak ada ramai kawan nak di ajak buat MLM

Excellent! Bila awak jalankan bisnes MLM, awak akan jumpa kawan baru yang lebih positif dan secara tak langsung kenalan akan bertambah. Kebiasaannya kalau ada ramai kawan belum tentu diaorang akan ikut kita.

2) Saya tak suka nak keluar jumpa-jumpa orang

Excellent! Saya pun tak suka juga. Sebenarnya kita terlepas pandang bila keluar jumpa orang, kita akan dapat banyak kelebihan. Salah satunya minda kita akan jadi lebih tajam pasal kita akan bercerita tentang impian. Selain tu, kita dapat improve confident level kita. Kalau kita malas nak keluar dan hanya duduk rumah, otak jadi tepu dan keyakinan diri tak ada.

buat sale meja ke meja pun dapat RM4 angka sebulan!




Salam,

Kali ni saya nak kongsi sedikit pengalaman berjumpa dengan seorang salesman cina yang insiden ni berlaku di restoran R&R Awan Besar.

Cina tu berumur antara 40an. Pernah jual insurans, pernah buat MLM sampai ke tahap Diamond katanya…tapi dia dah penat dengan kerja-kerja tu semua.

Masa aku jumpa dia, dari segi dressing memang FAILED sebab pakai seluar koyak, baju lusuh…

Rupa-rupanya tu strategy dia,…pikir-pikir balik, memang sekarang ni kalau ada orang pakai tie dgn baju kemeja , kita akan rasa rimas bila dia datang dekat kita. Jadi cina tu pakai selekeh aje buat bisnes. Dah la pakai selipar jepun.

Namanya Chong. Dia jual Alarm Pad Lock dari meja ke meja. Katanya sehari dari pukul 11 sampai 5 petang dia akan lepak di tempat makan yang ramai orang datang.

Sehari dia boleh jual antara 10 ke 20 alarm pad lock. sehari pendapatan dia antara RM1,000 ke RM3,000 sebulan boleh dapat RM 30,000 ke RM60,000.!!

Jangan pandang orang sebelah mata , memang betul, bukan semua orang boleh pergi jual dari meja ke meja. Tapi saya lihat sepanjang dia buat promosi, ramai yang lihat dan ramai yang berminat.

Sebab apa? Si Chong ni jual Alarm pad lock. Jadi sepanjang dia buat demonstrasi, alarm nya berbunyi bising dan ini buatkan orang di meja lain toleh nak tahu apa. Dari toleh jadi minat, dari minat jadi beli. Ada juga yang beli sampai 10 sebab rumah banyak nak pakai mangga banyak.

Memang marketing yang sangat berkesan dan saya percaya jika ia dilakukan secara beregu, pastinya seronok dapat buat sales. Nak demo pun tak susah. bila seronok datang , tu yang bersemangat buat jualan kalau komisennya besar.

Orang boleh buat gaji yang orang lain bekerja 9-5 dan dapat hujung bulan tapi si Chong ni boleh buat setiap hari.

pandangan ahli ulama dalam perniagaan MLM




Salam, hari ni saya baru melawat laman web UZAR dan saya baca komen-komen para pelawat web tersebut dan pandangan Ustaz Zaharudin sendiri mengenai perniagaan MLM dari pandangan Islam.

Apa yang saya boleh katakan ialah ambik yang positif dan buang yang negatif.

Dalam dunia ni, jika positif yang kita fikirkan , pastinya perkara-perkara baik yang akan datang dekat kita. Termasuklah jika kita berfikir positif, pendapatan kita juga akan menjadi positif.

Anda boleh baca link dari sini komen yang diberi oleh UZAR dan anda sendiri nilaikan tentang MLM. Memang boleh dikatakan apa yang UZAR berikan komen ialah 100% benar. tidak dinafikan. Kenapa saya cakap begitu? Kerana beliau seorang Ustaz dan tanggung jawab seorang Ustaz sangat besar. Jadi saya respect dia.

Apa yang dia kata memang benar, contohnya jika 10 orang join MLM 2 orang sahaja yang berjaya. Itu memang sangat benar, saya percaya.

Kalau macam tu MLM tak guna lah!

Macam saya cakap tadi, anda mempunyai akal untuk difikirkan. Tak perlu tengok MLM, kita tengok seluruh alam perniagaan. Ambik contoh kontraktor. Dalam satu projek, 20 kontraktor rebut nak ambik tender, dah pasti seorang sahaja yang dapat projek tu.

Restorang, ada 10 gerai tapi 2 – 3 gerai sahaja yang pernuh

Dalam Insurans, ada 100 agen tetapi 3-10 orang sahaja yang buat pendapatan dalam sebulan.

Dalam kedai runcit, kedai buku, kereta, rumah, pelakon…semuanya perlukan criteria tertentu untuk berjaya.

Dalam MLM, 2 orang yang berjaya disebabkan Kritrianya cukup sepeti sabar, rajin, fokus, sanggup, positif maka baru dia berjaya.

Saya dalam agama agak jahil tapi saya pasti Tuhan jadikan ada Neraka dan ada Syurga kerana apa. Tak semua orang Islam terus dimasukkan ke syurga. Hanya kriteria terpilih sahaja yang akan dimasukkan ke syurga tanpa diazab ke neraka. Semoga kita dikalangan orang yang terus dimasukkan ke syurga.Amin.

tips nak jadi kaya..!







sebenarnya dalam buku-buku sebelum ni pun ada cerita…mungkin message yang sama tapi cara olahan lebih heavy..

Dekat sini, aku just nak bagi strategy macam mana nak jadi kaya dan totally financial free. Lepas tu point yang bila aku baca , aku rasa lebih confident dengan apa yang aku nak buat sekarang.

Pertama, kita cerita sikit pasal Fundamental Yang Perlu ada untuk jadi kaya.

1)Make more money….

Macam mana nak buat duit banyak kalau gaji cipot…Dalam buku ni dia cakap, masa Robert tgh susah, kering kontang, dia dengan bini dia buat apa saja yang boleh menambah income. Contohnya dia pernah tolong jaga anak orang dan ambik upah jaga, pernah buat service bersihkan rumah orang, jual barang-barang yang dah tak pakai…buat apa saje untuk dapat duit lebih.

Robert : “Kita buang harga diri, ego, malu untuk buat banyak-banyak duit…” (mengikut loghat dia ler…)

“What you are today is from what you are doing NOT from what the world doing at you…” (Kalau di Melayukan agak ….korang melayukanlah sendiri…)

2. Protect Your Money

Dekat sini, bila kita dah ada duit, kita kena jaga jangan sampai kita kena tipu pasal duit. Contoh dekat luar sana banyak penyangak,penipu yang nak makan duit kita. Contohnya kalau kita nak beli apa-apa, jangan dengar cakap orang. Terutama sekali Broker Jahat ( Bad Broker).

Broker sebenarnya ada dua. Satu Broker Baik ( Good Broker) satu lagi Broker Jahat ( Bad Broker). Kalau anda sebagai broker, anda pilihlah sendiri anda kategori yang mana…

Broker Jahat nilah yang nak makan duit kita. Ramai orang melabur dengar cakap broker bukan dari orang yang dah kaya dan berjaya. Aku dulu pun broker jugak…aku dulu broker insuran. Aku suruh orang beli insuran tapi aku sendiri tak ada insuran…hahaha…Aku dulu kira Bad Broker la..

Macam dekat Bursa saham WallStreet….ramai pelabur yang datang naik rolle Royce, Porche Ferrari datang nak melabur dan minta nasihat daripada Broker yang hanya menaiki Keretapi bawah tanah.

Kenapa mereka dipanggil “Broker”?

This because those Broker are Broker than you!

3. Leverange Your Income

Part ni memang best…lebih kepada Printing Money!! So part yang best ni aku tak nak kongsi sebab biar aku je yang print money. hahah…

Tapi kalau nak tahu…tunggu,….aku ada plan untuk post ni lebih detail….Printing Money is Legal !!

4. Increase Your Financial IQ

Aku ada sorang member gila main golf. Dia sanggup habiskan duit banyak join kelab golf, beli kayu golf yang mahal-mahal dan paling update, baju golf tak ingatla banyak gila, kasut, sarung tangan…memang gaya golfer habislah.

Tapi bila main golf skill dia macam tu jugak…tak improve langsung.

Ramai orang sebenarnya macam member aku ni bila part nak buat duit. Semua orang nak buat duit tapi tak sanggup nak invest pada kursus-kursus atau bengkel yang boleh improve skill dalam bab nak buat duit.

Dulu masa aku tengah pokai, belum menjadi orang lagi, bila setiap kali aku masuk kedai buku mesti aku beli satu buku. Duit yang aku ada padahal ngap-ngap je untuk buat makan. Sampai kena kutuk dengan orang yang terdekat…beli buku bagai nak rak tapi tengok macam tu jugak tak ada perubahan….

So sekarang, ni lah hasilnya lepas aku dah melabur ke arah personal development….Setakat ni aku belum pernah jumpa buku yang hari ni beli besok dah jadik kaya.

5. Budget your Spending

Bab nak belanja pulak, kalau anda belanja barang-barang yang boleh jadik anda miskin, memang susah untuk anda jadik kaya. Contohnya, kalau kita dah ada kasut, pakai apa yang ada dulu.

Aku dah lalui,…semua baju yang aku beli harga RM100 ke atas. Boleh katakan hari-hari aku pi shopping beli baju paling kurang pun dua helai sehari. Sekarang baju-baju aku tu semua dah reput….macam baju beli kat pasar malam. padahal semua berjenama.

So…itu pengajaran hidup. Dapat duit macam air, belanja pun macam air….Aku dah insaf…korang yng belum merasa nikmat hidup macam tu silakan lah….nanti lepas tu jadik macam aku…padan muka aku…hahahah…nak beli topup handfon pun pikir sepuluh kali

PENGAJARAN BONANZA YANG BAGI AKU SANGAT PENTING BAGI AKU

Setiap kali bila kita ada masalah, JANGAN LARI dari Masalh itu sebaliknya selesaikan ia sebab bila kita boleh selesaikan sesuatu masalah, IQ Kewangan kita akan bertambah tajam.

Kalau kita sentiasa lari dari masalah….kita akan jadi miskin selama-lamanya. Nilah permianan yang kita perlu main untuk jadi kaya.

Robert cakap, masa dia jadi jutawan, dia tak terfikir dia akan jadi jatuh. Tapi bila perniagaan dia bankrupt, dia jatuh terduduk dan duit habis kering kontang sampai tidur dalam kereta bersama isteri selama 3 bulan sebab tak ada rumah.

Hutang dia dengan bank, supplier banyak giler. Tapi dia pegang kata-kata Bapak Kaya dia cakap….” If you have a problem, solve it and don’t run from it because you will playing the money game – money game is a solving problem”

Robert ikut cakap bapak kaya dia, daripada jadi orang yang lari daripada masalah, dia betulkan masalah dia dan apa jadi sekarang? Pastinya orang tak kenal Robert Kiyosaki dan tak baca buku dia sekarang.

Daripada tidur dalam kereta, sekarang mamat ni dah ada beribu-ribu rumah yang disewakan kepada orang ramai….(Umur dia masa tidur dalam kereta sebaya dengan aku…kalau aku tidur dalam kereta…hmmmm BMW tu harga sebiji rumah Semi-D)

Orait gang….semoga enjoy dengan sharing ni…

Wednesday, August 12, 2009

just nak share aje...!

Terima Kasih Kerana Anda Dapat Membaca
Perkongsian Ikhlas Dari Kami

Sambil rileks2,santai2......sambil2an....

Boleh Menjana Pendapatan
Puluhan Ribu Ringgit

PELUANG MENAMBAH PENDAPATAN
PELUANG MEPERBAIKI KEHIDUPAN


Kita sselalu meminta doa supaya mendapat peluang dan rezeki untuk mencapai segala impian...
Peluang ini kadang-kadang berada di depan kita hanya kita
tidak sedar bagaimana bentuk peluang itu...
Terbukti ramai orang berjaya disebabkan peluang yang kita
tidak sedar.Kita hanya perlu yakin,berusaha dan bertindak
dengan peluang yang ada..
Adakah kita perlu berdoa dan terus berdoa saja tanpa mengambil peluang yang ada???TIDAK!!!

HARI INI MUNGKIN DOA
ANDA TELAH TERMAKBUL DAN ANDA
TERPILIH OLEH ALLAH


Kini Kami Membawa
1 Peluang 1000 Impian
Terus Kepada Anda

maelionaire@millionaire in the making 2010

PENDAPATAN AKTIF VS PASIF





Maybe anda semua pernah dgr mengenai perbezaan Pendapatan Aktif & Pasif..tp mungkin ramai yg buat2 lupe / xtau..jadi hari ni Jika anda sudah terlupa, saya ingatkan semula disini:

Pendapatan Aktif : Anda dibayar berdasarkan masa anda bekerja.
(Lebih 90% orang kerja makan gaji!)

Pendapatan Pasif : Anda kerja sekali tetapi dapat dibayar tanpa henti!
(Kurang 10% gunakan teknik ini)Rahsia kekayaan yang sebenar bukanlah terletak kepada berapa banyak wang yang dimiliki tetapi kebebasan yang mereka miliki.
Mereka bebas untuk:-Tengok wayang & 'menginternet' di Starbuckssarapan pagi & baca harian metro diwarung!bersantai dipantai tanpa gangguan!shopping tanpa perlu beratur!melihat anak-anak membesar!
Oleh kerana hasil pendapatan mereka banyaknya daripada pasif,mereka mempunyai lebih masa terluang untuk digunakan.Jika anda melihat konsep pendapatan pasif ini daripada kehidupanorang disekeliling anda, banyak kumpulan yang tak sekaya mana seperti yang anda lihat.Doktor pakar dan doktor gigi tidak mempunyai pendapatan pasif daripada hasil titik peluh mereka.Potensi pendapatan mereka ada hadnya. Mereka hanya boleh berjumpa sejumlah tertentu pesakit sahaja. Dan mereka juga mestilah berjumpa dengan setiap pesakit tersebut. Ianya aktif.Begitu juga dengan pegawai kerajaan & peguam.Kebanyakkan daripada mereka tidak mempunyai pendapatan pasif. Mereka memang nampak kaya, tetapi sebenarnya mereka tetap bergantung kepada gaji seperti kebanyakkan daripada anda.
Berapa peratuskah hasil pendapatan anda adalah pasif?Jika anda bijak,anda sudah mula untuk bertukar daripada aktif kepada pasif.Ini akan memberikan lebih banyak masa untuk anda melakukanapa yang anda suka ketika waktu yang anda mahukan.Kata kuncinya ialah anda perlu mencuba satu punca pendapatan pasif setiap tahun!
Berikut adalah beberapa jenis punca pendapatan pasif yang boleh anda buat kajian :
* Pelabur yang mendapat dividen bulanan atau tahunan
* Pencipta lagu yang menerima royalti daripada lagu mereka
* Penulis yang menerima royalti daripada buku tulisan mereka
* Agen insuran yang mendapat pendapatan sampingan
* Pengusaha gayapos/internet yang mendapat keuntungan berterusan
* Ahli jualan langsung yang menerima komisen bulanan & harian
* Pelakon yang mendapat bayaran royalti
* Usahawan yang mendapat keuntungan bisnes
* Pencipta software yang menerima royalti
* Pencipta permainan video mendapat royalti
* Penjual senarai nama yang mendapat yuran sewaan
* Pemilik hartanah yang menyewakan rumah atau tanah

Sebelum anda pergi tidur malam ini, tanya kepada diri anda
soalan ini: “Berapa peratuskah dalam sehari masa yang saya luangkan untuk mencipta pendapatan secara pasif?” Jika jawapan anda ialah tiada, anda mempunyai masalah. Adalah lebih baik apabila anda bangun keesokkan harinya dan mula sibukkan diri anda.
Nasihat saya jika anda kini bergantung sepenuhnya pada pendapatan aktif, masanya sudah tiba untuk anda mencuba pendapatan pasif yang saya senaraikan diatas tadi. Anda tentu akan berterima kasih kepadasaya nanti ;) TQ

Sikap yang buat anda GAGAL...!!

'Sebab ape ek aku tak berjaya lagi?Keje dah aku buat,gaji pun tetap tak naik-naik.Kalau nak diikutkan akulah staff paling cemerlang dan paling rajin kt ofis ni...Keje tip top.O.t tahap GABAN.Tapi,mungkin bukan rezeki aku kot nak naik gaji kali ni..Takpe,aku tunggu lagi tahun depan.Ada rezeki tak ke mana"..Ayat yang selalu ada dalam kepala kita bukan??Nilah sikap orang Melayu yang sampai sekarang masih ditanam dengan pemikiran penjajah iaitu "MAKAN GAJI" yang kononnya menjanjikan kehidupan terjamin tanpa berusaha.Barniaga takde langsung dalam kamus hidup mereka sebab banyak risiko lagikan ngan langsung takde pengalaman.HIshhhh....watpe nak amik risiko yang belum tentu berjaya..Kalau bapa kita petani,petani jugak lah keje kita anak beranak.Kalau sikap cam ni ada dalam pemikiran kita ni orang melayu,susah la nak berjaya.Tak boleh ke kita try ubah..Ha...apa kata kita buat macam ni pulak.Kalau bapa kita petani,kita cuba tukar pulak.Kita bukak pasaraya ke,kedai runcit ke,kedai makan ke...Kalau bapa kita nelayan pulak..Kita buka kedai jual ikan kering ke,jual belacan ke,jual pekasam ke,kecik pun kecik la..Lama-lama jadi bukit sape tau..Kalau da bukit tu,tak ke lama-lama jadi gunung..Jangan jadi gunung berapi sudah..Panas beb..Tapi cam ne nak tukar tu??Mesti kene ada caranya kan?Takpe saya ada caranya...

Sebenarnya bukan apa,mereka tak mahu bersusah payah dan mereka cepat rasa selesa apa yang mereka ada sekarang ni.Sikap follower dan bangga ngan kedudukan sekarang masih tebal dalam pemikiran."Tak payah lah susah-susah nak cuba ini cuba itu..Susah lahh..Leceh la.Buat keje ni dah la..Tak payah nak pecah kepala nak pikir yang len pulak...Esok lusa rugi sapa pulak nak tanggung..Aku bukan banyak sangat duit nak rugi macam tu je..Duit yang ada ni pun cukup-cukup makan je..Cam ne nak bayar hutang lagi"??Tu yang bergaji kecik..Yang ni pulak yang bergaji besar sikit la..

Mereka tak kisah pulak berbelanja ratusan sampai ribuan ringgit untuk perkara-perkara yang menghiburkan walaupun pendapatan terhad.Makan kat tempat mahal,beli pakaian yang mahal,pergi melancong ,bertukar-tukar kereta(menambah hutang)tapi tak sanggup untuk menabung atau melabut untuk masa depan macam beli insurans kesihatan ke,pendidikan dan menambah ilmu ke (dah rasa diri dah cukup pandai),ambik risiko bukak bisnes dan jauh sekali buat amal jariah untuk bangunkan bangsa dan agama (walaupun harta dan simpanan mencecah ratusan ribu hingga jutaan ringgit.)Perkataan yang biasa sangat kita dengar,"ala,...kalau aku sorang tak tolong pun tak pe..Ramai lagi yang akan tolong".Kalau semua orang kt dunia ni berfikiran cam tu gak ,alamatnya negara kita lama-lama akan jadi macam negara jiran yang kaya tu,kaya sangat,yang miskin tu miskin sangat..Anda nak ke jadi macam tu?? sambungg......

” Aku mempunyai Minda Jutawan!!!”
maelionaire 0183777939

Tuesday, July 28, 2009




Apa yang paling utama mind set yang betul.Tu la permulaannya.Zaman sekarang ni macam-macam cara nak jadi KAYA ada,nak jadi JUTAWAN ada,nak tidur atas DUIT pun ada....Tapi kene hati-hati.Yang kelakar tu,cara-cara nak jadi miskin pun ada.Silap langkah,silap buat keputusan,sekelip mata boleh jadi papa kedana..Ha.....ni lah yang kita takutkan.Sebab tu hati-hatilah memilih.Selain dari skim cepat kaya,banyak sangat program untuk kita buat duit kt luar sana.Labur sana,dapat sini....Labur itu dapat ini...kadang kene gaya dapat pulangan dan silap langkah haprak pun takde..

Macam mana nak start PROGRAM nie?
Pertama sekali fikiran kita..Kita kene betulkan dulu fikiran kita supaya kita sentiasa positif.Sebab tu dalam ini nanti saya akan tekankan betapa kita MESTI berfikiran POSITIF dan hasilnya akan jadi POSITIF juga la...Dan kalau kita berfikiran NEGETIF,negetif lah jadinya..Apa yang jadi pada kita bari ni,kejayaan kita hari ni,tahap kita hari ni apa yang kita lakukan pada diri kita hari ni adalah berpunca dari fikiran kita..Negetif atau Positif..Dan fikiran kita juga dalam sesaat boleh tukar jadi negetif atau positif.So ktia perlu melawan nafsu dan godaan syaitan supaya kita sentiasa bersikap positif dan mind set yang betul.Kalau ada mind set yang positif umpama dah ada kompas,dah ada hala tuju dah..So kalau nak jadi JUTAWAN,kompom bolehhh...
Dah ada mind set dan fikiran yang positif lepas tu baru la boleh cerita kita nak buat ape..Nak berniaga ke,nak jadi usahawan berjaya ke dan kalau mind set tak betul,hati kita tak betul,fikiran kita tak betul,ape pun tak leh jadi...BETUL TAK??Sia-sia je kita bercakap..Sia-sia je kalau pasang impian setinggi gunung,tapi berfikiran negetif,setkan dalam minda anda ape yang anda mahukan dalam hidup ni..Kemudian barulah anda nampak apa lagi kekurangan yang anda patut tambah,patut perbaiki untuk capaikan apa yang anda sendiri impikan...
Kalau dalam kepala pun tak sure nak jadi apa,nak buat apa anda takkan bersungguh-sungguh untuk buat sesuatu dan adan hanya akan berada dibelakang je la sampai bila-bila.Sebab tu buat tu tak kena,buat ni tak kena...Dah cuba yang ni pun tak menjadi..Esok lusa tukar impian lain pulakk..Gagal jeee,fikir yang lain pulakkk..Haiiiyooo......Sampai bila nak bertukar impian???macam tukar baju..Orang lain dah bertingkat-tingkat mendaki,dah nak sampai ke puncak,adna jangan kata baru nak mula bertatih,bergerak pun belum lagi..!!Hishhhh......camne nak berjaya niee???Bila dah ada mind set yang betul,Perkhhh.......senang sangat nak berjaya tuuu.....Peratusan nak berjaya tu dah ada 80%..


Kenapa Ramai Benci MLM??


(Nak bagitahu siang-siang, aku guna perkataan “korang” bukan “anda” sebab nak hilangkan formaliti yang kebiasaannya bila baca agak nak tidur…jadi kita buang formaliti dan fokus pada topik perbincangan.)
Pernah tak kawan ajak buat MLM korang rasa rimas? Member-member yang lama tak dengar berita tiba-tiba call nak ajak jumpa…mesti detik dalam hati cakap ni sah-sah nak ajak buat MLM. Pernah rasa?
Nampak orang buat MLM rasa macam low standard…pernah rasa? Asal dengar MLM automatik pikir jual-jual barang…kaya kan orang atas…tiap-tiap bulan kena maintain point beli barang…jumpa-jumpa orang…pernah rasa?
Jika korang rasa semua tu, korang tergolong daripada 90% yang belum pernah mendapat hasil daripada perniagaan MLM. Memang betul perniagaan MLM macam satu kerja yang semua orang phobia tak suka. Ibarat kerja menolak batu besar naik atas bukit….orang lain menepuk tangan di sebelah tengok kita tolak batu sorang-sorang…yang tak tahan, ada jugak panggil kita buat kerja GILA…Bodoh...
Tapi perasaan bila dah sampai di puncak bukit kita seorang yang rasa. Saat berjaya kita seorang yang raikan. Ibarat bila kita dah berjaya dan mampu pakai kereta BMW…kita seorang yang bawak…takkan nak senang-senang bagi member bawak…
Tak boleh nak salahkan orang ramai jugak kenapa diaorang tak suka MLM…antara sebab-sebabnya…
pernah kena tipu oleh upline
syarikat tutup tak ada lesen
pembayaran bonus tidak seperti yang dijanjikan
kena melayan karenah prospek untuk ajak join MLM
keyakinan rendah untuk jalankannya
takut menganiaya orang lain lebih-lebih lagi bila ajak adik-beradik saudara mara join.
Itu persepsi yang buruk terhadap MLM. Tetapi kehebatan MLM mereka tak tahu dan kalau tahu, inilah kerjaya yang sangat best dibandingkan kerjaya yang ada. Nak tahu best atau tidak , kena lalui liku-liku MLM. Kena lalu dulu apa yang orang tak suka nak lalu. Kena gagal banyak kali dulu. Dia punya manis pasti muncul dan korang je yang tahu.
Kita bincang pasal kehebatan dan kemanisan perniagaan MLM di post akan datang. Dan nanti akan bincangkan bagaimana nak tukar orang benci jadi cinta kepada perniagaan MLM.
tungguuu….




Peluang MLM
Jika tanya sekarang masih boleh buat MLM jawapannya ialah BOLEH !!
Kenapa Boleh?
Setakat ni di Malaysia, jumlah keseluruhan penggiat MLM (campurkan semua sekali syarikat MLM) hanya 16.7% sahaja daripada jumlah penduduk Malaysia. Maksudnya lebih dari 80% yang belum jalankan perniagaan MLM.
Potensi industri yang memberi Hasil Cukai kepada kerajaan sebanyak RM3 Billion pada tahun 2007 (sumber daripada penilaian LHDN) dan ia terus berkembang.
Walaupun banyak persaingan dalam industri MLM sekarang ni tetapi ia masih boleh dijalankan asalkan tahu bagaimana nak pilih MLM yang kukuh dan betul.
Ramai orang yang diberhentikan kerja beralih ke industri MLM. Kenapa jadik begini? kerana kos permulaan rendah dan cara pelaksanaannya tidak memerlukan teknikal tinggi dan hanya perlu kerja kuat sahaja.
Ramai yang dah serik buat MLM diluar sana tapi jika difikirkan ada ke orang nak join lagi…alamtnya, orang lain akan join dengan orang lain la…bukan dengan anda.
Pengalaman saya masa saya dah lama tak buat direct sponsoring, suatu ketika terdetik dalam hati saya, saya nak recruit ahli baru. Saya mohon pada Tuhan untuk perkenankan permintaan saya. Lupa nak cakap….waktu tu saya tengah kering kontang tak ada duit langsung.
Hari sebelumnya saya menebalkan muka ke kedai “Cash and Carry” untuk menggadai alat senaman perut saya berjenama OSSIM. Yang boringnya, kedai tu tak terima sebab barang tu susah nak laku. Kalau dia nak ambik pun dia nak bayar RM17.
Banyak cantek diaorang nak RM17…aku beli dulu RM900. Last-last tak jadi jual. Aku buat kerja macam biasa, bagiedaran Fliers. Dan aku terfikir. Kalau ada orang join dengan aku jadi ahli baru, aku nak hadiahkan Alat Ossim tu…hahaha. Datang idea spontan tu.
Ditakdirkan pada petang tu, aku dapat panggilan daripada seorang Pakcik …dalam keadaan marah-marah. Dia marah sebab dia dapat jenis Fliers macam yang aku bagi tu banyak sangat.
Dia nak jumpa aku. Aku tak ada rasa mengharap sangatlah bila jumpa dia. Aku ajak jumpa pagi esok, jam 8 pagi untuk bersarapan sambil cerita bisnes.
Esok nya seperti yang dah dijanjikan, aku jumpa dia. Aku tersilap fikir….bukan pakcik tapi atok rupanya…umur dia dah 83 tahun!
Atok tu jalan pun kaki mengeletar-letar….dalam hati aku cakap aduhai….nasib la aku nak kena layan atok ni….tapi dah janji ajak sarapan, aku bawak dia ke kedai mamak…dalam hati aku fikir, mandi la aku kali ni…bila la nak dapat sale kalau sibuk layan orang yang tak boleh bagi aku produktif.
Aku tukar niat, hanya nak luang kan masa bersama prospek atok aku dan breakfast bersama. Lagipun aku tak ada apa-apa nak buat pagi tu.
Masa duduk sarapan, tak ada cerita bisnes langsung. Cerita pasal diri atok tu je…macam aku interview dia pulak…rupa-rupanya dia dulu askar. sekarang duduk dengan anak-anak dan cucu.
Tengok jam nak pukul 10, aku nak ajak atok tu beredar. Tiba-tiba dia tanya aku, nak bayar duit ahli macam mana?
Masya-Allah…atok tu bawak RM12,000 dalam poket seluar dia…tapi dia tak bayarlah RM12,000 tu….
Dia bayar pakej platinum dengan aku…on the spot bayar…tak ada cerita bisnes tapi mungkin kuasa Tuhan nak jadikan pagi tu rezeki aku..Alhamdulillah..
Mesti ada orang cakap tak guna betul aku ni ambik duit orang tua….
Maaf ye…aku tak paksa dia join dan aku tunaikan apa yang aku janjikan iaitu tolong dia untuk capai hajat dia iaitu nak buat tabung ahli keluarga melalui perniagaan ni dan dia boleh gunakan produk-produk.
Kalau kena dekat member aku yang hati serbia, dah banyak dah duit pakcik-pakcik yang simpan dalam tabung haji nak pergi tanah suci di sapu habis paksa masuk skim pelaburan tak ada lesen. Tu lagi teruk satu benda pakcik-pakcik tu tak dapat.
Jadi hari tu rezeki aku boleh kata mashuk lah. Aku bersyukur sangat-sangat sebab disaat aku tengah putus duit, Tuhan bagi talian hayat.
Jadi, kalau kita fikir masih boleh buat lagi ke MLM? Terpulang pada anda…kalau tak buat, orang lain yang dapat. Macam orang jual TV…hari ni, semua rumah dah ada TV tapi kenapa masih ada orang jual TV?
“Aku mempunyai minda seorang Jutawan”

Saturday, July 25, 2009

Sekarang Masih Boleh Buat MLM?
Categories: GBN


Peluang MLM

Jika tanya sekarang masih boleh buat MLM jawapannya ialah BOLEH !!

Kenapa Boleh?

Setakat ni di Malaysia, jumlah keseluruhan penggiat MLM (campurkan semua sekali syarikat MLM) hanya 16.7% sahaja daripada jumlah penduduk Malaysia. Maksudnya lebih dari 80% yang belum jalankan perniagaan MLM.

Potensi industri yang memberi Hasil Cukai kepada kerajaan sebanyak RM3 Billion pada tahun 2007 (sumber daripada penilaian LHDN) dan ia terus berkembang.

Walaupun banyak persaingan dalam industri MLM sekarang ni tetapi ia masih boleh dijalankan asalkan tahu bagaimana nak pilih MLM yang kukuh dan betul.

Ramai orang yang diberhentikan kerja beralih ke industri MLM. Kenapa jadik begini? kerana kos permulaan rendah dan cara pelaksanaannya tidak memerlukan teknikal tinggi dan hanya perlu kerja kuat sahaja.

Ramai yang dah serik buat MLM diluar sana tapi jika difikirkan ada ke orang nak join lagi…alamtnya, orang lain akan join dengan orang lain la…bukan dengan anda.

Pengalaman saya masa saya dah lama tak buat direct sponsoring, suatu ketika terdetik dalam hati saya, saya nak recruit ahli baru. Saya mohon pada Tuhan untuk perkenankan permintaan saya. Lupa nak cakap….waktu tu saya tengah kering kontang tak ada duit langsung.

Hari sebelumnya saya menebalkan muka ke kedai “Cash and Carry” untuk menggadai alat senaman perut saya berjenama OSSIM. Yang boringnya, kedai tu tak terima sebab barang tu susah nak laku. Kalau dia nak ambik pun dia nak bayar RM17.

Banyak cantek diaorang nak RM17…aku beli dulu RM900. Last-last tak jadi jual. Aku buat kerja macam biasa, bagiedaran Fliers. Dan aku terfikir. Kalau ada orang join dengan aku jadi ahli baru, aku nak hadiahkan Alat Ossim tu…hahaha. Datang idea spontan tu.

Ditakdirkan pada petang tu, aku dapat panggilan daripada seorang Pakcik …dalam keadaan marah-marah. Dia marah sebab dia dapat jenis Fliers macam yang aku bagi tu banyak sangat.

Dia nak jumpa aku. Aku tak ada rasa mengharap sangatlah bila jumpa dia. Aku ajak jumpa pagi esok, jam 8 pagi untuk bersarapan sambil cerita bisnes.

Esok nya seperti yang dah dijanjikan, aku jumpa dia. Aku tersilap fikir….bukan pakcik tapi atok rupanya…umur dia dah 83 tahun!

Atok tu jalan pun kaki mengeletar-letar….dalam hati aku cakap aduhai….nasib la aku nak kena layan atok ni….tapi dah janji ajak sarapan, aku bawak dia ke kedai mamak…dalam hati aku fikir, mandi la aku kali ni…bila la nak dapat sale kalau sibuk layan orang yang tak boleh bagi aku produktif.

Aku tukar niat, hanya nak luang kan masa bersama prospek atok aku dan breakfast bersama. Lagipun aku tak ada apa-apa nak buat pagi tu.

Masa duduk sarapan, tak ada cerita bisnes langsung. Cerita pasal diri atok tu je…macam aku interview dia pulak…rupa-rupanya dia dulu askar. sekarang duduk dengan anak-anak dan cucu.

Tengok jam nak pukul 10, aku nak ajak atok tu beredar. Tiba-tiba dia tanya aku, nak bayar duit ahli macam mana?

Masya-Allah…atok tu bawak RM12,000 dalam poket seluar dia…tapi dia tak bayarlah RM12,000 tu….

Dia bayar pakej platinum dengan aku…on the spot bayar…tak ada cerita bisnes tapi mungkin kuasa Tuhan nak jadikan pagi tu rezeki aku..Alhamdulillah..

Mesti ada orang cakap tak guna betul aku ni ambik duit orang tua….

Maaf ye…aku tak paksa dia join dan aku tunaikan apa yang aku janjikan iaitu tolong dia untuk capai hajat dia iaitu nak buat tabung ahli keluarga melalui perniagaan ni dan dia boleh gunakan produk-produk.

Kalau kena dekat member aku yang hati serbia, dah banyak dah duit pakcik-pakcik yang simpan dalam tabung haji nak pergi tanah suci di sapu habis paksa masuk skim pelaburan tak ada lesen. Tu lagi teruk satu benda pakcik-pakcik tu tak dapat.

Jadi hari tu rezeki aku boleh kata mashuk lah. Aku bersyukur sangat-sangat sebab disaat aku tengah putus duit, Tuhan bagi talian hayat.

Jadi, kalau kita fikir masih boleh buat lagi ke MLM? Terpulang pada anda…kalau tak buat, orang lain yang dapat. Macam orang jual TV…hari ni, semua rumah dah ada TV tapi kenapa masih ada orang jual TV?

“Aku mempunyai minda seorang Jutawan”

Monday, April 6, 2009

Money Making
Hampir setiap hari saya dengar kawan-kawan atau orang sekeliling merungut pasal duit. Sana sini cerita pasal duit...duit tak cukup nak isi minyak,tak cukup nak beli keperluan dan macam-macam lagi. Kenapa? Pada pandangan saya,saya percaya kepada satu perkara...'Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah'.

Saya masih teringat diwaktu dulu...saya pun bukan terus senang,cuba bisnes sana sini, kena tipu, tak menjadi...dah jadi lumrah. Buat bisnes 'property', difikir-fikir kerja senang, sentiasa ada market...pun pelingkup gak. Sampailah saya jumpa bisnes ni, saya join...jumpa orang sana sini...macam-macam alasan, susah cari oranglah,yang malas cari orang pun ada!! Nanti dulu lah...ish...macam-macam lagi...tapi berangan nak hidup senang!!!

Pada saya, senang jek kesimpulannya, 'PEMALAS'!!! Hari-hari berangan jadi kaya, berangan nak hidup senang, berangan nak pakai kereta besar tapi selagi penyakit malas tu ada dalam diri...abang-abang,kakak-kakak dan adik-adik...macam saya cakap tadi...'Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah'!!!! Bangunlah dari tidur, berhenti je lah mimpi-mimpi dan angan-angan tu...sampai kiamat pun takkan jadi kenyataan kalau setakat duduk tercegat!!!

Saya dah bangun dari tidur lebih kurang dua bulan lebih...alhamdulillah...berkat bangun dari tidur dan buang sikap PEMALAS tu lah saya sekarang memperoleh pendapatan sebanyak RM...oops...segan nak cakap...takut ada yang pengsan!!! Kepada orang-orang yang masih berangan di luar tu...saya cabar mereka untuk realisasikan impian mereka!!! Nak tau lebih lanjut...pandai-pandailah hubungi DAN WAJIB UNTUK BERJUMPA TERUS DENGAN SAYA....kerana ini bukan bisnes seposen dua...tapi mencecah JUTAAN RM!!! Tiada penjelasan ringkas melalui telefon kerana tiada yang ringkas untuk menjadi yang LUARBIASA!!!!!

Berikut adalah diantara orang-orang yang dah bangun tidur jauh lebih awal daripada anda diluar tu yang masih lagi berangan!!! Bangunlah dari tidur!!!

CALL / SMS NAMA DAN ALAMAT:018 3777939

Thursday, April 2, 2009

EVERYDAY DUIT$$$!!!




Fikirkan sejenak...setiap hari duit masuk...seronok tak? Mestilah seronok kerana saya sendiri sedang mengalaminya!!! Dulu hanya mampu berangan tapi sekarang BETUL-BETUL MENJADI!!!! Amati formula berikut:-

Duit RM1 kalau kita gandakan 20 kali akan jadi RM1 juta!
----------------------------------------------------------------------------------------------

RM1 x 2 = RM2
RM2 x 2 = RM4
RM4 X 2 = RM8
RM8 X 2 = RM16
RM16 X 2 = RM32
RM32 X 2 = RM64
RM64 X 2 = RM128
RM128 X 2 = RM256
RM256 X 2 = RM512
RM512 X 2 = RM1024
RM1024 X 2 = RM2048
RM2048 X 2 = RM4096
RM4096 X 2 = RM8192
RM8192 X 2 = RM16,384
RM16,384 X 2 = RM32,768
RM32,768 X 2 = RM65,536
RM65,536 X 2 = RM131,072
RM131,072 X 2 = RM262,144
RM262,144 X 2 = RM524,288
RM524,288 X 2 = RM1,048,576 !

---------------------------------------------------------------------------------------------
Sekarang tanya diri anda,bila dan bagaimana nak menjadikan formula di atas realiti? Berikut adalah testimoni orang-orang yang sudah dan masih terus merealisasikan formula diatas:-



Riz
Salam Ceria...saya asal Johor Bahru..bersekolah sama dengan En Gaban di SDJ ( Samseng Dalam Johor)...hehehe...Saya memang minat lumba kereta. Buat bisnes pun pasal nak beli kereta. Ni saya beli kereta ni modal nye RM 3000 jer...bulan2 company bayar. apa lagi buat lanyak race lah...




Amy/Yahya
4 tahun yang lalu, aku hanya bekerja goverment sebagai P.A.R...tugas yang di berikan sangatlah mencabar kerana perlu menghantar setiap surat atau dokumen di 25 blok pejabat..ya,akulah dispatch atau peon..apa nak buat,SPM kantoi...nak kerja apa lagi...aku tyak pernah menyesal kerana itu adalah pilihan aku,aku yang hantar resume mintak kerja...tak ada yang paksa pun.. gaji pun bersih cuma rm 450..



Ustaz Mat
Saya tertarik dengan kumpulan ini setelah membaca risalah yang saya terima. Pada saya tiga perkara ada saya akan join iaitu : Tidak Melanggar Undang-Undang , Tidak Melanggar Hukum Syarak Dan Tidak Menjatuhkan Maruah.


Rahman&Aishah
Bisnes Kedai Runcit dah 3 tahun tapi masih belum nampak hasil yang setimpal dengan usahanya. Kenapa saya cakap macam tu? Bayangkanlah...saya tinggal di Kampung Melayu Majidee, tapi berniaga kedai runcit di Kulai. dekat situ pulak ada 3 kedai runcit bersaing. Hari-hari jalan jauh..itu yang saya ternampak risalah macam menarik aje dan saya pun join lah sebab nak ubah kehidupan. Kini, saya buat bersama isteri saya. Kita orang buat berdua sama-sama sebab sama-sama nak besarkan keluarga. Bila keluarga dah besar, bisnes pun besar...kereta pun tak lama lagi tukar yang besar..


Kefly
Sebagai seorang anak peneroka Felda, saya berusaha untuk keluar daripada sifat malas saya dan membina perniagaan sendiri setelah 12 tahun bekerja sebagai technician Hotel. Hari ini, saya memandu kereta impian saya BMW, dah habis bayar rumah 2 biji dan dah ada perniagaan membaiki motorsikal yang modalnya dari perniagaan ini.



Ali
Saya dulu seorang penganggur terhormat selama 6 tahun. Sebelum itu macam-macam perniagaan yang telah saya jalankan dan semuanya gagal. Kecewa punya pasal, saya tutup buku untuk berniaga dan kerja saya hanya hantar dan jemput isteri pergi balik kerja. Saya jumpa risalah peluang ini dan pada mulanya saya anggap mengarut. Tapi waktu itu saya jumpa risalah itu di masjid. Saya fikir lebih baik saya mencubanya. Kini, saya buat kerja mengarut...sit2 talk2 tapi duit mashuk... haa.. ni gambar kereta saya yang akan saya miliki. Saya memang suka SUV sebab boleh buat letak remote control kapal terbang.


Arifu
Salam, saya seorang studen kulinari, berumur 20 tahun. Kini, di saat kawan-kawan saya masih belajar, saya sedang menjana pendapatan seminggu RM900. Nanti bila dah habis Kolej, saya dah tak ada masalah nak carik kerja sebab saya mempunyai pendapatan. Cuba bayangkan pada umur saya 25 nanti dan saya masih lagi buat kerja yang sama di sini, waktu itu Jutawan dalam tangan. Orang lain cakap kau boleh la pasal kau muda lagi tapi saya akan cakap abang akak boleh la pasal dah berumur...AAAGGGRHHH!! itu semua alasan untuk orang yang lemah.


Arul
Saya baru habis belajar ijazah jurusan perakaunan dan mendapat anugerah dekan. Walaupun belajar ada ijazah saya kini dah bersara dari alam pekerjaan dan menjana income RM200-RM 500 sehari. Kawan-kawan se universiti yang sama-sama habis belajar sekarang kena pergi kerja punch in punch out kena marah dengan boss lepas tu merungut kerja boring tapi saya nak bangun tidur suka-suka hati, nak buat apa-apa pun suka-suka hati...Umur baru 26 tahun. Target saya , kereta impian BMW 325i dalam masa terdekat dan simpanan RM300,000 dalam akaun. Orang lain tak buat, biar saya yang buat.

Umi@Aida
Saya dulu pernah menjalankan perniagaan jual kereta-kereta mewah. Tetapi Ekonomi waktu itu tak bagus syarikat saya bungkus. Kini saya naik semula ekonomi keluarga saya melalui perniagaan e-networking ini dan Alhamdulillah, saya mempunyai peluang untuk menjadi jutawan semula.




APA LAGI YANG ANDA TUNGGU? REALISASIKAN IMPIAN ANDA HARI INI!!!
SMS Segera nama&alamat anda ke:
018 3777939